Gesauteerde eland

Wildvlees: wat is er beter dan gesauteerde eland dat een tijdje heeft staan sudderen. Deze zeldzame delicatesse zal zelfs de meest vooraanstaande gasten bekoren.

Ingrediënten

  • 1 kg diepgevroren hertenvlees (eland)
  • bakboter
  • zout
  • 1 gele ui
  • look naar believen
  • 1 dl rode wijn

Recept

Laat het bevroren hertenvlees een beetje ontdooien. Snijd dunne vlokken van het nog bevroren vlees.

Bak de bevroren vleesvlokken in kleine porties in een koekenpan met boter. Doe het gebakken vlees in een pot en breng het op smaak met zout. Blijf het vlees in kleine porties bakken. Fruit tot slot de uien in een koekenpan en voeg ze toe aan de pot.

Voeg rode wijn en water van bovenaf toe aan het vlees. Zet de pot op 200 °C in de bakoven. Laat minstens 2-3 uur sudderen. Het vlees kan ook langer sudderen in de milde hitte van de bakoven. Controleer af en toe of de vloeistof niet opdroogt.

Tip

Serveer de gestoofde eland met aardappelpuree en rodebessenpuree.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op