Recept
- Snijd het lamsgebraad in kleine blokjes (ca. 3 x 3 cm) en braad ze in een pan met boter.
- Voeg op het einde van het braden de tomatenpuree toe en meng de tarwebloem erdoor.
- Snijd de uien in plakjes en de champignons in tweeën. Doe ze in de pot met het vlees.
- Pers het teentje knoflook en voeg de kruiden toe.
- Voeg tot slot de rode wijn, bouillon en room toe. Laat minstens twee uur sudderen op 160 °C, tot het vlees mals is.
Tip
STOOFPOTJES Bij stoven gaart het voedsel op een laag vuur, zodat de smaken goed tot hun recht komen. Producten die een lange bereidingstijd vereisen, zoals vleesgerechten, zijn geschikt om te stoven. De stukken vlees kunnen in de oven of in een pan worden gebruind voor het eigenlijke garen. Eten dat gemakkelijk aan de bodem verbrandt, zoals pap, kan ook worden gekookt. Tijdens het garen mag de vloeistof niet koken en als het eten zeer lang in de oven staat, is het raadzaam het af te dekken om uitdrogen te voorkomen. Het beste aan stoofpotjes is dat ze in de oven garen zonder dat je erop hoeft te letten en dat je de bereidingstijd niet precies in de gaten moet houden, je kunt zelfs even naar buiten terwijl je gerecht verder gaart.