Pureesoep van wortelgewassen en peterselie-olie

Het beste van de oogst in een klassieke soep. Peterselie-olie geeft de final touch aan dit gestoomde gerecht.

Hoofdgerecht Soep

Ingrediënten for four

  • 1 liter wortelgewassen in blokjes (zoete aardappel, aardappel, wortel)
  • 1 ui
  • 2 liter groentebouillon
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel witte peper
  • 100 g smeltkaas

Peterselie-olie:

  • 5 dl fijngesneden peterselie
  • 1 dl olie
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper

Recept

  1. Schil de wortelgroenten en ui en snijd ze in blokjes. Kook ze in de groentebouillon of stoof ze in de oven tot ze zacht zijn.
  2. Pureer met een staafmixer tot een consistente massa, voeg de smeltkaas toe. Warm de soep opnieuw op. Breng op smaak met zout en witte peper.
  3. Meng olie, zout en peper met fijngehakte peterselie. Pureer met een staafmixer tot een consistente massa. Doe ongeveer 1 eetlepel peterselieolie op de bodem van elke soepportie.

Tip

Luchtige maar feestelijke pureesoep kan worden gemaakt van bijna elke groente, zoals courgette, artisjok, prei…

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Wilt u het NunnaUuni-assortiment van dichtbij verkennen? Hebt u hulp nodig met de installatie? Hier vindt u de dichtstbijzijnde dealer en installatiebedrijf.

Vind uw dichtstbijzijnde dealer en installatiedienst

Vragen over de producten?

Hebt u vragen over onze producten? Onze experts beantwoorden graag al uw vragen.

Neem contact met ons op